Počinje Eurokaz! | kulturpunkt

Najave Festival

<

Počinje Eurokaz!

Eurokaz dovodi vrhunska gostovanja koja su ove godine grupirana oko teme glazbenog teatra.

27.06.2012 - 02.07.2012 , Zagreb - Razne lokacije

Ove godine Eurokaz u jednom segmentu svog programa istražuje mogućnosti inovacije u muzičkom teatru, u rasponu od režiranog rock-koncerta micro francuskog redatelja Pierrea Rigala koji se bavi položajem mikrofona u hijerarhiji izvedbe, do avangardnog flamenka  španjolskog koreografa i plesača Israela Galvana i muzičke drame Antica u režiji hrvatskog redatelja Branka Brezovca i izvedbi svestranih makedonskih glumaca.

Sa svojim stalnim partnerom Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu Eurokaz koproducira kazališni događaj njemačko-austrijske umjetnice Claudije Bosse u kojem sudjeluje susjedstvo Muzeja, stanovnici Novog Zagreba, dok u istraživačkom projektu Terra Nova belgijske grupe Crew glavnu ulogu igra tehnologija koja koristi najnovija dostignuća iz područja neuroloških znanosti te omogućava gledaocima nesvakidašnje iskustvo u poimanju prostora. Također u MSU-u odigrat će se i performans hrvatskog video umjetnika Dalibora Martinisa Simultani govor kao inscenacija suvremene babilonske kule.

U nekoj vrsti uvoda u festival, Eurokaz će gostovati u Sisku 27. i 28. lipnja te u sklopu Sisačkoga ljeta izvesti novu verziju svoje prošlogodišnje produkcije Krležine Salome, a u programu će se, kao neka vrsta kontrapunkta, predstaviti i ambijentalni projekt Republika mašte sisačkog Plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

Program ovogodišnjeg Eurokaza potražite ovdje.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 27.06.2012

TAGOVI