Pod pritiskom života | kulturpunkt

Najave Program

<

Pod pritiskom života

Dvadeset i prva Cirkuska srijeda predstavlja dokumentarni film Circus Rosaire.

13.05.2015 , Zagreb - Pogon Mislavova, Split - Judino drvo

Circus Rosaire dirljivi je prikaz obitelji koja mora odustati od načina života koji voli i poznaje te naći svoje mjesto u današnjem svijetu. Kroz čak devet generacija obitelj Rosaire izgradila je reputaciju postavljajući točke s divljim životinjama na jedinstven način. Ponose se specifičnim talentom za komunikaciju sa životinjama te imaju prema njima isključivo odnos poštovanja i ljubavi, smatraju ih članovima obitelji te se groze nasilnih metoda prilikom dresura. 

U suvremenom svijetu njihov tradicionalni putujući cirkus teško preživljava, publike je sve manje, a javlja se i veoma ozbiljna briga za dobrobit životinja u takvim okolnostima. Nakon što su je naglo potresle dvije tragedije, obitelj Rosaire odlučuje se na potez koji je odgađala čak pet desetljeća – ostaviti se putujućeg načina života i rada te se skrasiti kao obiteljski cirkus na svome imanju u Floridi. 

Film će biti prikazan u srijedu, 13. svibnja, u 21 sat. Istovremene projekcije bit će održane u klubu Judino drvo u Splitu te u konferencijskoj dvorani Pogona (Mislavova) u Zagrebu.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 11.05.2015