Područje osobne i društvene preobrazbe | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Područje osobne i društvene preobrazbe

Izložba Podvlačimo crtu Ivane Bajcer i Lucije Žuti donosi dvije različite poetike povezane temom umjetničke karijere, korištenjem tekstualnih elemenata i performativnošću.

06.07.2018 - 10.08.2018 , Zagreb - Galerija VN

Ivana Bajcer

  • A
  • +
  • -

U petak, 6. srpnja u 19 sati u Galeriji VN otvara se izložba Podvlačimo crtu Ivane Bajcer i Lucije Žuti.

Društveni učinak umjetničkih izvedbi Ivane Bajcer i Lucije Žuti na izložbi u Galeriji VN, koji se razvija kroz dvije različite poetike i tematska usmjerenja, nalazi se u području osobne i društvene preobrazbe. Povezane uopćeno kroz autorefleksivno bavljenje pitanjima umjetničke karijere, performativnost i korištenje teksta kao umjetničkog izričaja, Žuti iBajcer predstavljaju opreku ekstrovertiranog i introvertiranog izvođenja u umjetničkim praksama.

Križni put umjetnika dokumentira u prostoru Galerije VN istoimeni performans Lucije Žuti, koji je uključivao petnaest crnih križeva s natpisima i peterosatno hodočašće po petnaest najznačajnijih zagrebačkih galerija, muzeja i kulturnih ustanova.

Za razliku od ekstrovertiranog pristupa koji tematizira pitanje umjetničkog uspjeha, uključuje druge subjekte kroz komunikaciju s institucijama i odvija se dijelom u javnom prostoru, rad Podvlačim crtu Ivane Bajcer je usmjeren prema umjetničinoj intimi i komunikaciji sa samom sobom. Projekt se sastoji od tri cjeline - Ispiranje, (Ne)promjenjiva i Pravo na (po)grešku - u kojima autorica promišlja o samoj sebi i postupcima koji ju određuju. 

Izložba je otvorena do 10. kolovoza.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.07.2018