Podruštvljenje intime i intimizacija političkog | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Podruštvljenje intime i intimizacija političkog

Predstava pogledajme progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta i štetnom utjecaju takve percepcije kada je vođena predrasudama.

15.04.2018 - 16.04.2018 , Zagreb - Tehnički muzej
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 16. travnja u 22 sata Udruga djelovanja u kulturi ARTERARIJ predstavom pogledajme - autorskim projektom Romana Nikolića u suradnji s s izvođačima Sinišom Senadom Musićem i Sindirelom Bobarić - nastupa u okviru Showcasea u organizaciji Hrvatskog centra ITI. Predstavu je moguće pogledati i dan ranije, 15. travnja u 20 sati.

Izvedbe se održavaju u prostoru Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Ova produkcija istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te o utjecaju koji uska percepcija identiteta uokvirena predrasudama ostavlja na društvene subjekte. Produkcija se poigrava podruštvljenjem intime i intimiziranjem političkoga, ismijavanjem tragičnoga i kanoniziranjem komičnoga, poopćavanjem specifičnoga i konkretiziranjem općega.

Za dramaturgiju je zaslužna Mila Pavićević, za scenski pokret Zrinka Lukčec Kiko, scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, video je izradila Selma Selman, glazbu je odabrao Damir Šimunović, dok je svjetlo oblikovao Marino Frankola

Predstava je dobila Nagradu hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti u 2017 godini.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 09.04.2018