Podrži scenu!: hardcore večer | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Podrži scenu!: hardcore večer

U sklopu programa Podrži scenu! u klubu Močvara sviraju bendovi .upset i Think Again.

29.12.2013 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Podrži scenu! je koncertni program koji se održava u klubu Močvara. Mjesečna je to prilika za predstavljanje mladih, nedovoljno afirmiranih bendova i izvođača iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, mlađoj publici želi se pružiti prilika da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu.

.upset je hardcore bend iz Zaboka koji postoji deset godina, te je prvobitno sastavljen s namjerom da proširi i popuni lokalnu underground scenu. Tijekom tih deset godina .upset su snimili dva demo albuma, svirali su na mnogo koncerata i festivala među kojim vrijedi napomenuti podršku jednim od najvećih bendova hardcore glazbe Madball i Pro-Pain iz New Yorka te Slapshot iz Bostona. Početkom slijedeće godine izlazi novi album pod nazivom Slaves of the New World

Think Again je nastao sredinom 2006. god. u Virovitici, okupljanjem članova nekolicine virovitičkih ex-bendova (Diskonekcija, Intifada,...). Balansirajući između old school i new school hardcorea uz primjese punka i sl., teže prema stvaranju svog zvuka, ujedno brzog i energičnog, te ritmičnog i teškog. Isto prate i tekstovi (na hrvatskom jeziku) u kojima se skrivaju realne, iskrene i pozitivne poruke. Nakon čestih izmjena članova u bendu, napokon se stvorila konstantna postava, koja trenutno snima prvi album 'Uzmi ili Ostavi'.

Koncert će biti održan u nedjelju 29. prosinca u klubu Močvara, s početkom u 22 sata.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 27.12.2013