Poduka iz umjetničkog stvaranja | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

Poduka iz umjetničkog stvaranja

Centar za kreativno pisanje i ove godine u Gorskom kotaru organizira Ljetnu školu pisanja.

FOTO: Sarah Reid

  • A
  • +
  • -

Nakon tri uspješne ljetne škole pisanja, i ove godine od 24. do 31. kolovoza Centar za kreativno pisanje (CeKaPe), odlazi u goransku šumu gdje će biti održana Ljetna škola pisanja 2014. Planinski centar Petehovac mjesto je u kojem će se sedam dana živjeti i pisati kratke priče, prozne tekstove koji će možda jednoga dana završiti u romanima, poeziju, književnu kritiku te književne prijevode.

Ove godine s polaznicima surađuju Sanja Kovačević s radionicom o izradi scenarija, Jagna Pogačnik s radionicom Stop šutnji o pročitanim knjigama, Aleksandra Starčević s radionicom o blog i TV kritici, Andrija Škare s radionicom o glazbenoj kritici, Tomislav Kuzmanović s radionicom književnog prevođenja, Nebojša Lujanović s radionicom kratke priče te Renato Baretić s radionicom pisanja proze. Uz gostujuće predavače s polaznicima će surađivati i CeKaPe-ovi voditelji.

Cijena za Ljetnu školu pisanja je 2500 kuna, a uključuje puni pansion – spavanje u višekrevetnim sobama (maksimalno 4 ležaja) i 3 obroka dnevno, kao i kotizaciju za radionice. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na adresu elektroničke pošte ili dolaskom u CeKaPe u Amruševoj 10, Zagreb.

Izvor: CeKaPe

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 11.08.2014