Poetski senzibilitet i istraživačka radoznalost | kulturpunkt

Najave Izložba fotografija

<

Poetski senzibilitet i istraživačka radoznalost

Njemački umjetnik Jochen Lempert izložbom Botanička kutija predstavlja dio svog prepoznatljivog opusa u kojem prevladavaju crno-bijele fotografije s motivima prirode.

01.09.2018 - 19.09.2018 , Zagreb - Francuski paviljon

FOTO: Jochen Lempert, Wasserfeder / © Jochen Lempert/VG Bild-Kunst, Bonn 2018. Zahvaljujući: BQ (Berlin) i ProjecteSD (Barcelona)

U subotu, 1. rujna u 19 sati u Francuskom paviljonu u Studentskom centru u Zagrebu otvara se izložba pod nazivom Botanička kutija (Botanical Box) renomiranog njemačkog umjetnika Jochena Lemperta, aktualnog dobitnika prestižne nagrade Camera Austria za suvremenu fotografiju. 

Izložba nastaje u suorganizaciji Hrvatskog fotosaveza i Ureda za fotografiju, a kustosice izložbe su Sandra Križić Roban i Maren Lübbke-Tidow

Umjetnik će u Zagrebu predstaviti dio svog prepoznatljivog opusa u kojem prevladavaju crno-bijele fotografije izrazito tankoćutne estetike, s motivima prirode. Obrazovan za biologa, Lempert je ranih 1990-ih počeo s izradom umjetničkih fotografija životinja, bilja i prirodnih fenomena, u kojima se očituje spoj poetskog senzibiliteta i istraživačke radoznalosti.

Izložba će biti otvorena do srijede, 19. rujna, a može se razgledati radnim danima i subotama od 12 do 20 sati. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 01.09.2018