Pogled unazad | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Pogled unazad

Ovogodišnjim Danom otvorenih ateljea obilježava se deset godina djelovanja Ateliera Žitnjak.

04.10.2014 - 15.10.2014 , Zagreb - Atelieri Žitnjak
  • A
  • +
  • -

Umjetničku su organizaciju Atelieri Žitnjak 2004. godine osnovali umjetnici korisnici ateljea u kompleksu stare škole Žitnjak, objektu koji je Grad Zagreb 2013. prenamjenio u 15 ateljea te ih dodjelio umjetnicima na korištenje. Iz male umjetničke enklave vremenom su Atelieri Žitnjak prerasli u reprezentativan umjetnički centar koji u kulturno zapuštenoj industrijskoj zoni, s pravom nosi naziv Centar Periferije. Posredstvom video i fotodokumentacije i prezentacijom tiskanih publikacija posjetiteljima će se pružiti uvid u događanja i programe realizirane unazad deset godina.

Od  2005. godine, od kada je osnovana, u Galeriji AŽ realizirano je 70-tak izložbi i multimedijalnih događanja u kojima su sudjelovala vodeća imena hrvatske likovne suvremene scene. Tokom ovih deset godina, Galerija AŽ oblikovala se u pouzdanu i trajnu vaninstitucionalnu umjetničku platformu koja aktivno i promptno reagira na pojave i potrebe prezentacije suvremene umjetničke scene. 2010. Galerija AŽ uvrštena je na popis uvaženih izlagačkih prostora u RH.

Umjetnici, korisnici ateljea u svojim će radnim prostorima izložiti odabir vlastitih radove nastalih u proteklih deset godina.

Otvorenje izložbe je u subotu, 4. listopada od 16 do 23 sata, a istu će se moći razgledati do 15. listopada

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.09.2014