Pogreška kao dio radnog procesa | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Pogreška kao dio radnog procesa

Izložbom Kratka povijest stranputica Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja svoj četverogodišnji rad kroz deset sadržajno i tipski različitih projekata.

02.03.2018 - 16.03.2018 , Zagreb - Galerija HDD

U petak, 2. ožujka u 19 sati u zagrebačkoj HDD galeriji u sklopu programa Diskurzivni objekti otvara se izložba Kratka povijest stranputica Kreativnog kolektiva Kombinat iz Rijeke.

Izložbom Kombinat predstavlja svoj četverogodišnji rad kroz deset sadržajno i tipski različitih projekata koji uključuju kulturna i umjetnička događanja, društvene inicijative te vizualna i grafička rješenja.

Projekti su predstavljeni kroz prizmu pogrešaka i prepreka s kojima se Kombinat susretao u procesu rada. Prihvaćajući pogreške kao sastavni dio kreativnog procesa i svakodnevnog života, Kombinat stvara metafore tih pogrešaka, opredmećuje ih i smješta u galerijski prostor. Pritom misli pogreškama izgovorene šapatom stvaraju zvučnu kulisu postava.

Izložba tako postaje mjesto na kojemu su pogreške prikazane bez filtera dodatne estetizacije, nedohvatljive mudrosti ili lažne zrelosti; mjesto gdje su pogreške dio jednog (ili svakoga) prosječnog dana svih nas.

Kreativni kolektiv Kombinat je skupina mladih nezavisnih profesionalaca koji osmišljavaju i provode projekte na području kreativnih industrija. Djeluju na komunikacijskom (vizualna i tekstualna rješenja te odnosi s javnošću), umjetničkom i organizacijskom polju. Peer-to-peer razmjenom znanja i vještina Kombinat ujedno služi kao platforma mladim budućim profesionalcima. Na taj način, osim produkcije kreativnih rješenja, podržavaju i razvoj lokalne zajednice.

Izložba je otvorena do 16. ožujka.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 26.02.2018