Pohvala lijenosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Pohvala lijenosti

Čitalačka večer s Fokus Grupom Oslobođenje kroz lijenost adresirat će alternativne načine borbe protiv politike suvremenog doba.

21.03.2015 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević

FOTO: Erin Clarke

  • A
  • +
  • -

"Suvremeni kapitalizam potiče nas da ostvarimo maksimum svog potencijala, da ustrajemo s programom i radimo najbolje što možemo. Sven Lütticken nudi fascinantne uvide u koncepte spavanja i dosade i potencijal odbijanja kao protu-politike ovog vremena, čiji bi heroj mogao biti Melvilleov Bartleby, pisar koji ne samo da prestaje pisati već objašnjava kako 'radije ne bi'. Intuicija nam govori da su ovi moderni koncepti koji su se razvili između Prosvjetiteljstva i Industrijske revolucije podjednako anakroni kao i apsolutno pravovremeni danas", stoji u najavi događanja.

Tekst Oslobođenje kroz lijenost. Neke kronopolitičke opaske Svena Lüttickena na engleskom jeziku se možete pronaći ovdjePored tekst Svena Lüttickena koji je tema čitalačke grupe, Fokus Grupa govorit će i o tekstovima The Right To Be Lazy Paula Lafarguea, The Negative Side of Motivation: The Role of Shame Philipa Stilesa i knjizi The Problem With Work Cathy Weeks

Čitalačka grupa se održava u okviru projekta Srami se! kojeg kuriraju Ana Kovačić i Irena Borić u partnerstvu s Centrom za suvremenu umjetnost iz Celja i Udruženjem za kulturu i umjetnost CRVENA iz Sarajeva.

Čitalačka večer bit će održana u subotu, 21. ožujka, s početkom u 18 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 18.03.2015