Pokret i ples | kulturpunkt

Najave Festival

<

Pokret i ples

Održava se Kliker festival, međunarodni festival posvećen novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti.

01.10.2018 - 14.10.2018 , Varaždin - Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb - Scena F22, Rijeka - Hrvatski kulturni dom na Sušaku

Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade i u svom trećem izdanju održava se u tri grada - u varaždinskom HNK od 1. do 6. listopada,  u Rijeci u HKD-u na Sušaku 8. i 9. te na Sceni F22 u Zagrebu 11. do 14. listopada.

Riječ je o festivalu čiji je program usmjeren na izvedbene umjetnosti, prvenstveno pokret i ples, ali i na cross forme u kojima se plesna umjetnost spaja s dramskim kazalištem, lutkarstvom, glazbom i novim medijima te je kao takav jedinstven u Hrvatskoj.

Festival počinje u Varaždinu, premijernom izvedbom predstave Patka, Smrt i Tulipan, nastale u koprodukciji Umjetničke organizacije VRUM i HNK u Varaždinu, dok zagrebačko izdanje Festivala počinje predstavom Tiger Lilies, a uz Misli u boji izvode se i Astronauti te Zebre su u gradu. 

Uz navedene predstave u Varaždinu se izvodi predstava austrijskog kolektiva Kunststoff, Zemlja je ipak ravna ploča (8+) koja je upravo nominirana za najbolju austrijsku predstavu za djecu. Bavi se problematikom ovisnosti o društvenim mrežama i mobitelima.

Više informacija o festivalu, predstavama i ulaznicama možete pronaći na službenoj web stranici i na Facebook stranici.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 01.10.2018