Pokretanje dijaloga i razmjena iskustava | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Pokretanje dijaloga i razmjena iskustava

U sklopu programa DACIDA TALKS Zlatka Salopek Radić i Milica Pantelić razgovaraju o ulozi zajednice u vrednovanju dizajna te iskustvima rada u kulturnom polju Hrvatske i Srbije.

28.05.2018

FOTO: DACIDA / Facebook

  • A
  • +
  • -

Koja je vrijednost dizajna i kakvu ulogu dizajneri imaju u današnjem društvu? Kako funkcioniraju stvari u okolnostima gdje postoje aktivne dizajnerske zajednice i cjenovnik dizajnerskih usluga, a kako u okolnostima gdje toga nema? 

Na ova i druga pitanja u razgovoru Uloga i značaj zajednice u vrednovanju dizajna odgovaraju Zlatka Salopek Radić, grafička dizajnerica i predsjednica nadzornog odbora Hrvatskog dizajnerskog društva te multidisciplinarna dizajnerica i umjetnička ravnateljica Milica Pantelić. Kroz opus svog stvaralaštva razmjenjuju iskustva i uspoređuju društvene okolnosti rada u kulturnom polju Srbije i Hrvatske. Razgovaraju i o tome kako se dizajn vrednuje u obje sredine, s posebnim fokusom na to kako i koliko zajednica utječe na njegovo vrednovanje.

Razgovor se održava 28. svibnja od 18.30 sati putem live-streama na DACIDA web stranici i YouTube kanalu.

DACIDA je online zajednica koja okuplja kreativce s ciljem istraživanja, razmjene iskustava i pokretanje dijaloga o tome što znači biti umjetnik u 21. stoljeću. DACIDA TALKS je serija jednomjesečnih dijaloga u formi live-streama koja obrađuje teme koje se tiču stvaralaštva i egzistencije umjetnika danas.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 28.05.2018