Pokretno istraživanje | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Pokretno istraživanje

Hrvatsko-slovenska plesna koprodukcija To Whom It May Concern? gostuje u Ljubljani.

Predstava To Whom It May Concern? nastala je suradnjom Hrvatskog instituta za pokret i ples i slovenske Flote, a gostovanje se najavljuje za 31. siječnja u centru za kulturu Kulturni center Španski borci u Ljubljani.

Plesači i koreografi, Rosana Hribar i Gregor Luštek, u svom se "pokretnom istraživanju"  To Whom it May Concern bave temeljnim pitanjima prikazivanja, razumijevanja i promišljanja umjetnosti danas. U njihovom je fokusu temeljni paradoks suvremene pozicije "prihvaćanja" umjetničkih sadržaja i "slanja" individualnih formi, posebno krhkih kad je riječ o "fluidnoj" umjetničkoj disciplini poput suvremenog plesa.

Kao što je istaknuto, koreografiju potpisuju Hribar i Luštek, a u predstavi uz njih plešu i Kaja Janjić, Nataša Jurišić, Katja Legin, Jana Menger i Nino Bokan.

Predstava nastaje u sklopu projekta Dance Exploration Beyond Front@ koji potiče i podupire produkciju i prezentaciju suvremenog plesa za umjetnike i publiku u graničnim područjima sjeveroistočne Hrvatske, jugoistočne Austrije, sjeveroistočne Slovenije i zapadne Mađarske. Pet glavnih organizatora - Flota (Murska Sobota, SLO), Hrvatski Institut za pokret i ples / Tjedan suvremenog plesa (Zagreb, HR), Pro Progressione (Budimpešta, HU), Dance Identity/D.ID (Pinkafeld, AT) i OHO (Oberwart, AT) - ujedinjuju stručnost i iskustva s lokalnim i međunarodnim umjetnicima te publikom u svrhu stvaranja novih suradnji i kontakata u suvremenom plesu.
Izvor: HIPP

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.01.2012