Politička škola za umjetnike | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Politička škola za umjetnike

BLOK-ov obrazovni program namijenjen je svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalističkih društvenih odnosa, kao i njihovu socijalističku alternativu.

ROK: 16.02.2020

BLOK poziva na prijave za neformalni obrazovni program "Politička škola za umjetnike i sve zainteresirane". Škola je namijenjena svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalističkih društvenih odnosa, kao i njihovu socijalističku alternativu. Strukturirana je u 5 trodnevnih vikend sesija, a održat će se od 6. ožujka do 8. svibnja. Izlaganja predavačica i predavača, kao i terenska predavanja, bit će popraćena raspravama koje će se temeljiti na unaprijed zadanoj literaturi.

Besplatni program održava se u Zagrebu, a broj polaznika je ograničen. Mogućnost redovnog pohađanja obrazovnog programa, priprema za svaki susret i spremnost na sudjelovanje u kolektivnom radu temeljni su kriteriji za odabir polaznica i polaznika. 

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, godina rođenja, obrazovanje (formalno i neformalno), ustanova (ako ste zaposleni ili studirate) ili organizacija (ako ste aktivni u nekoj od organizacija ili kolektiva) te kraće motivacijsko pismo (do dvije kartice) u kojemu ćete izložiti koliko ste upoznati s temama i kontekstom, zašto vas škola zanima i što od nje očekujete. Prethodno poznavanje problematike i dosadašnji angažman nisu kriterij selekcije sudionika, već će nam pomoći da nastavu prilagodimo stupnju predznanja. Motivacija i interes bit će ključni u odabiru.

Više o programu potražite na linku. 

Prijave možete poslati na mail (uz naznaku "Politicka skola 2020") najkasnije do 16. veljače.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 31.01.2020