Politički govor je suprematizam | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Politički govor je suprematizam

Predstavljanje knjige Ružice Šimunović o Zoranu Paveliću bit će održano u četvrtak, 18. travnja u 18 sati, u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti.

18.04.2013 - 19.04.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Sudionici su predstavljanja u predvorju MSU-a u četvrtak, 18. travnja u 18 sati, Ružica Šimunović, autorica teksta knjige, Marijan Molnar, nakladnik, Boris Greiner, dizajner knjige, Zoran Pavelić, umjetnik, te Tihomir Milovac, muzejski savjetnik MSU-a.

Tom prigodom Zoran Pavelić će izvesti performans pod nazivom Koncentracija.

Multimedijski umjetnik Zoran Pavelić na likovnoj sceni djeluje od 1984. godine. Njegov umjetnički angažman počinje u Baranji gdje osniva umjetničku grupu Močvara koja djeluje od 1988. do 1991. godine, kao prvi relevantni promicatelj suvremene umjetnosti u toj regiji. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je slikarstvo 1998. u klasi prof. Đure Sedera. Tendencija konceptualnog objedinjavanja pojedinih segmenata vlastitog umjetničkog rada, problematiziranje uloge umjetnika, umjetnosti i umjetničkih institucija u društveno-političkom kontekstu vremena i prostora, osnovna su obilježja stvaralaštva Zorana Pavelića.

Nakladnik PLEH umjetnička je organizacija osnovana je 2007. godine. Aktivnost i programska djelatnost PLEH-a usmjerena je na izložbene, izdavačke i druge vidove promicanja suvremene likovne prakse u okviru hrvatske kulturne scene.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.04.2013