Politika (protiv) znanosti i visokog obrazovanja? | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Politika (protiv) znanosti i visokog obrazovanja?

Na tribini koja će se baviti pitanjima politike spram znanosti i obrazovanja sudjeluju Gvozden Flego, Milorad Pupovac, Vesna Pusić i Petar Selem.

22.03.2011 , Zagreb - Filozofski fakultet
  • A
  • +
  • -

U utorak, 22. ožujka s početkom u 19 sati u Dvorani 3 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u organizaciji inicijative Akademska solidarnost, održat će se tribina pod naslovom Politika (protiv) znanosti i visokog obrazovanja?

U jeku građanskih prosvjeda širom Hrvatske, kojima se pridružila i Akademska solidarnost, inicijativa problemi komercijalizacije obrazovanja i znanosti vidi neodvojivima od problema kao što su komercijalizacija zdravstva ili sve veće smanjivanje socijalnih i radničkih prava.

Kako bi pružili potporu rješavanju ovih pitanja od općeg društvenog interesa, inicijativa organizira tribinu na kojoj će se raspravljati o intencijama i sadržaju nacrta prijedloga novih zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu. Naglasak će na tribini biti stavljen na specifičnosti položaja društveno-humanističkih znanosti koje su izložene sve većem pritisku kako unutar znanstvenih područja tako i u cjelini društvenih kretanja. No, na tribini će biti riječi i o temeljnom problemu istiknutom u samom naslovu tribine, a to su pitanja da li je aktualna politička "elita" usmjerena protiv znanosti i visokog obrazovanja te je li moguće demokratski razvijati politike znanosti i visokog obrazovanja koje će počivati na općem dobru i javnom interesu?

Gosti tribine su saborski zastupnici i članovi akademske zajednice prof. dr. sc. Gvozden Flego, saborski zastupnik SDP-a, prof. dr. sc. Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, prof. dr. sc. Vesna Pusić, saborska zastupnica HNS-a i prof. dr. sc. Petar Selem, saborski zastupnik HDZ-a.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 18.03.2011