Politike osjećaja/Ekonomije ljubavi | kulturpunkt

Najave Performans

<

Politike osjećaja/Ekonomije ljubavi

Romana Schmalisch i Robert Schlicht izvest će performativna predavanja, projekcije i diskusije u Pogonu i Galeriji Karas.

18.12.2012 - 19.12.2012 , Zagreb - Razne lokacije

"U nekoliko proteklih desetljeća svjedočili smo kako masovna politika strasti često može biti pokretačka snaga u suvremenom političkom polju. Politika emocija predstavlja srž politike identiteta. Vladari društvenih emocija su ideologije i njihovi instrumenti masovne politike, prvenstveno mediji (Vjeran Katunarić, Politika sjećanja). Naši društveno-emotivni kapaciteti često ograničavaju naše kognitivne horizonte. Naš interes je dvojak:  zanima nas politika osjećaja dominantnog političkog diskursa, što obuhvaća i seksualnost/seksualiziranost ideološkog govora, ali i odnos prema emotivnoj zajednici između dvoje ili više ljudi."

E-mail otprilike ovog sadržaja Romana Schmalisch i Robert Schlicht odaslali su na niz adresa umjetnika, teoretičara, kulturnih radnika. Izabrali su prakse i prijedloge koji su na poziv odgovorili s određenim otklonom, ali i one s pomakom u formi, u smislu da se radi o interdisciplinarnim prezentacijama, umjetničkom istraživanju, lecture performansima ili filmskom istraživanju. Gošće i gosti, Biro za melodramska istraživanja (BMR) i Florin Flueras iz Bukurešta te Romana Schmalisch i Robert Schlicht iz Berlina, djeluju na sjecištima kulturalnih praksi, teorije filma i performansa, te je njihovo bavljenje emocijama izraženo u formi, gdje se ne preže od teatralizacije i fikcionalizacije, pored analitičkog i refleksivnog pristupa. Sva predavanja su na engleskom jeziku.

Organizato je k.r.u.z.o.k. - platforma usmjerena  prvenstveno na razmjenu znanja i komunikaciju u okviru suvremene kulture, umjetnosti i teorije u lokalnom kontekstu, a manje na njenu produkciju i prezentaciju. k.r.u.z.o.k. zajedno sa gostima sudionicama/ima prvi put organizira javni program: lecture-performanse, prezentacije, projekcije i diskusije pod zajedničkim nazivom Politike osjećaja/Ekonomije Ljubavi. k.r.u.z.o.k. trenutno čine: Irena Borić, Fokus grupa i Slobodne Veze.

Više informacija  i program potražite ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 17.12.2012