Politike prostora i umjetnički angažman | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Politike prostora i umjetnički angažman

U sklopu istraživačke rezidencije Rena Raedle i Vladan Jeremić vode razgovor O metodi umetničkog istraživanja o stanovanju i životu na Trešnjevci.

14.10.2017 , Zagreb - BAZA, Adžijina 11

U subotu, 14. listopada od 17 do 19 sati u Bazi se u sklopu istraživačke rezidencije, održava razgovor Rene Raedle i Vladana Jeremića, O metodi umetničkog istraživanja o stanovanju i životu na Trešnjevci.

Rena Raedle i Vladan Jeremić, umjetnički duo iz Beograda, ovogodišnji su sudionici Istraživačke platforme, BLOK-ovog rezidencijalnog programa namijenjenog međunarodnim umjetnicima. U okviru svojeg boravka u Zagrebu, održat će razgovor koji kroz radionički format predstavlja metodu umjetničkog istraživanja o stanovanju i životu na Trešnjevci. Zamišljen je kao razmjena iskustava s lokalnom publikom, umjetnicima i istraživačima koji se u svome radu na različite načine bave Trešnjevkom i/ili društvenim angažmanom kroz umjetnost. Rena i Vladan će na početku razgovora obrazložiti svoju istraživačku metodu i hipoteze, da bi nakon toga kroz moderiranu diskusiju sudionici bili pozvani iznijeti svoje komentare i iskustva.

Razgovor se temelji na pristupu koji Rena i Vladan njeguju u svojoj dugogodišnjoj umjetničkoj praksi, a koji će se primijeniti na specifičan slučaj Trešnjevke.

Zbog specifičnog formata, svi zainteresirani mole se da se prijave putem maila (predmet: prijava za razgovor) s kratkim obrazloženjem motivacije. Program je besplatan, a namijenjen je prije svega osobama koje su se u svojem dosadašnjem radu bavile temom stanovanja, Trešnjevkom, aktivizmom, politikama prostora ili umjetničkim angažmanom.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.10.2017