Pomicanje granica | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Pomicanje granica

Zagrebački salon, jedna od najstarijih domaćih izložbi recentnog vizualnog izričaja, ove se godine održava 49. put.

17.06.2014 - 03.07.2014 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Godišnji pregled najboljih radova iz čitave Hrvatske posvećen je primijenjenim umjetnostima i dizajnu, a organizira ga ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti. 

Salon će se održati od 17. lipnja do 3. srpnja u tri izložbena prostora: središnja izložba Pomicanje granica – komunikacija i nova mobilnost bit će postavljena u Tehničkom muzeju (Savska 18). Tu će se predstaviti 28 autora ili grupa autora koji prezentiraju područje primijenjenih umjetnosti u širokom rasponu od grafičkog i produkt dizajna, preko fotografije i videa, do dizajna tekstila i metala. U Galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14) izlaže osam autora i umjetničkih kolektiva, pod zajedničkim nazivom Laboratorij nove stvarnosti / distorzije. U Galeriji Karas (Praška 4) na izložbi naziva Komunikacijski kodovi i greške u komunikaciji moći će se pogledati radovi devet autora i autorskih grupa.

Svečano otvorenje Salona održat će se u utorak, 17. lipnja u 21 sat u Tehničkom muzeju u Savskoj 18. Izložba u Galeriji ULUPUH otvoriti će se 18. lipnja, a 20. lipnja, uz otvorenje izložbe u Galeriji Karas, objaviti će se nagrade Salona: Velika nagrada, tri jednakovrijedne nagrade te nagrada za najboljeg mladog autora do 35 godina. U četvrtak, 3. srpnja Salon će se svečano zatvoriti uz dodjelu Nagrade publike. 

Zagrebački salon reprezentativna je godišnja izložba suvremenog likovnog stvaralaštva Republike Hrvatske, koju je 1965. utemeljila Skupština grada Zagreba. 

Detaljan program Salona potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 17.06.2014