Pomrčina u Pogonu | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Pomrčina u Pogonu

Robert Santaguida kanadski je umjetnik koji u Zagrebu boravi od travnja do lipnja u sklopu programa razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima s Akademie Schloss Solitude.

06.05.2014 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

Roberto Santaguida bavi se eksperimentalnim i dokumentarnim filmom, a završio je diplomski studij filmske produkcije na Likovnoj akademiji sveučilišta Concordia u Montrealu. Njegov prvi kratki film Miraslava prikazan je na više od 120 međunarodnih filmskih festivala i osvojio je 4 nagrade. Od 2005. je boravio na raznim umjetničkim rezidencijama u organizaciji kulturnih institucija u Sjedinjenim Američkim Državama, Rumunjskoj, Norveškoj i Australiji. Dobitnik je nagrade K.M. Hunter Artist Award.

Godine 2011, Roberto je odabran kao stipendist Akademie Schloss Solitude, a u Zagrebu boravi u sklopu razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima koju provode Pogon i Akademie Schloss Solitude. Program se realizira u suradnji s MSU koji za tu svrhu ustupa jedan od svojih apartmana na tri mjeseca. Trenutno priprema kratki dokumentarni film o poznatoj pomrčini Sunca iz 1913.

Nakon projekcije u Pogonu Jedinstvo, mala dvorana, u utorak, 6. svibnja, u 20 sati, pridružite se razgovoru s Robertom o njegovom umjetničkom radu.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.05.2014