Ponavljanje, kopiranje, mutacija | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Ponavljanje, kopiranje, mutacija

Predstava Pokret-ač koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld bavi se propitivanjem originalnosti, kopiranjem i vlasništvom nad idejama.

10.10.2014 - 11.10.2014 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Predstava Pokret-ač Studija za suvremeni ples, premijerno izvedena na 31. Tjednu suvremenog plesa, ponovno će biti prikazana u Zagrebačkom plesnom centru u petak, 10. listopada, te u subotu, 11. listopada, s početkom u 20 sati.

U ovoj predstavi koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld bavi se propitivanjem originalnosti, kopiranjem i vlasništvom nad idejama. Predstavu izvode Ana Vnučec, Martina Tomić, Ana Mrak, Dina Ekštajn, Matea Bilosnić, Branko Banković i Bruno Isaković. Pokret-ači smatraju da je nemoguće ponoviti ikakvu akciju na potpuno isti način, a kopiranje i mutaciju koriste za stvaranje novih originala. 

Predstava je nastala u produkciji Studija za suvremeni ples (prvog ansambla suvremenog plesa u Hrvatskoj i u regiji) u koprodukciji i suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples, kroz projekt Tjedan suvremenog plesa. Umjetnička voditeljica projekta je Bosiljka Vujović Mažuran.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.10.2014