Pop-up galerija | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Pop-up galerija

Otvoren je poziv za mlade umjetnike "Pop-up galerija: Život s industrijskom baštinom" za izlaganje umjetničkog djela inspiriranog industrijskom baštinom Siska.

ROK: 15.09.2019

Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Gradski muzej Sisak i Gradska galerija Striegl u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom "Vlado Gotovac" Sisak, objavili su javni poziv mladim umjetnicima koje pozivaju da se prijave i predaju svoje umjetničko djelo inspirirano industrijskom baštinom Siska, konkretnije Parkom skulptura Sisak u kontekstu naselja Caprag.

Odabrani kandidati imati će priliku prikazati/izvesti svoje umjetničke radove i koncepte tijekom "Pop-up galerije: Život s industrijskom baštinom", organizirane u okviru projekta "CLINK – Kulturno nasljeđe kao poveznica različitosti Europe", uz potporu EU programa "Europa za građane". Pop-up galerija u Sisku, održati će se 27. rujna 2019. godine u okviru 7. Dana industrijske baštine grada Siska.

Natječaj je otvoren širokom krugu pojedinaca, umjetnika, skupina umjetnika i umjetničkih kolektiva u dobi od 15 do 30 godina koji žive u Republici Hrvatskoj. Neformalne suradničke skupine umjetnika trebaju definirati voditelja tima koji će se prijaviti u ime kolektiva. U skladu s tim, prijava bi se trebala odnositi na sve uključene umjetnike i dokumentirati njihove životopise i zajedničku Izjavu umjetnika. U slučaju prijave učenika ili grupe učenike ispred pojedine škole ili obrazovne ustanove, predaje se životopis mentora.

Ispunjenu Izjavu (s pripadajućim prilozima pod točkom 5. Izjave), životopis te privolu za maloljetne osobe (ako je primjenjivo) pošaljite na e-mail najkasnije do 15. rujna 2019. godine do 23:59 sati.

Više informacija i obrasce potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 09.09.2019