Popratni program Gledališta | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Popratni program Gledališta

Kinoklub Zagreb u sklopu predstavljanja svoje godišnje produkcije organizira i edukativne radionice za filmske kritičare i praktičare.

ROK: 20.05.2022
  • A
  • +
  • -

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 15. po redu Gledalištu, od 19. do 21. svibnja 2022. u kinu Kinoteka predstavlja svoju godišnju filmsku produkciju. U sklopu Gledališta održavaju se i dvije edukativne radionice za filmske kritičare i praktičare.

"Kritičarski inkubator" je kratka i intenzivna radionica filmske kritike u sklopu koje će polaznici napisati osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb. Radionica će se odvijati uživo u tri praktične sesije od 19. do 21. svibnja u jutarnjim satima u prostoru Kinokluba Zagreb. Cilj ovog kritičarskog inkubatora je ponuditi osnovne alate potrebne za artikulirano i argumentirano pisanje o filmu, ali i skrenuti pozornost na bogatu amatersku produkciju koja obično ostaje ispod radara kritičarskih pera.

Radovi polaznika bit će objavljeni na web stranici KKZ-a, a autor/ica najboljeg osvrta dobit će priliku sudjelovati u tradicionalnoj dvomjesečnoj KKZ radionici filmske kritike i analize u lipnju i srpnju 2022.

Voditeljica radionice je filmska kritičarka i autorica Višnja Pentić Vukašinović. Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju na mail do nedjelje, 15. svibnja 2022.

Na radionici "Put kratkog filma", producent Matej Merlić polaznicima će pružati uvid u proces pripreme kratkog filma od razvoja do finalizacije i distribucije.

Koji su koraci za razvoj kratkog filma, kako pristupiti razvojnim radionicima i pitching forumima, kako postići pravovremenu vidljivost projekta te kako pristupiti distribuciji i plasmanu kratkog filma samo su neka od pitanja na koja će voditelj radionice ponuditi odgovore. Voditelj će na konkretnim primjerima iz prakse sudionicima približiti ovaj proces te ih savjetovati kako pristupiti razvoju i distribuciji svojih projekata.

Prijave su otvorene do petka, 20. svibnja, a prijaviti se možete na linku.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.05.2022