POPUP 12: 1:1 | kulturpunkt

Najave Izložba

<

POPUP 12: 1:1

Ana Kovačić predstavit će se po prvi put osječkoj publici izložbom koja istražuje kako se tijelo prisjeća zvuka koraka u davno proživljenom djetinjem domu.

13.12.2013 , Osijek - Esseker centar

U petak, 13. prosinca, s početkom u 19 sati bit će otvorena dvanaesta po redu izložba u sklopu POPUP projekta. Osječkoj će se publici izložbom naslovljenom 1:1 predstaviti mlada zagrebačka umjetnica Ana Kovačić. Izložba će se održati u jednom od napuštenih poslovnih prostora u Esseker centru, Ribarska 4. Ovo je ujedno i njezina prva izložba u Osijeku. 

"Ima nešto pomalo neočekivano u umu koji stvara žudnju za stvarima koje su nekada davno bile, za nečime što se više ne može identificirati. Iz takve pozicije polako ali sigurno kreće priča, narativ za konstrukciju identiteta, možda i za njegovu dekonstrukciju. Ana Kovačić u svojim radovima konstruira opipljivu reprezentaciju stvarnosti nizom paralelnih narativa koji su je okruživali. Njezina je priča o sjećanju gusto isprepletena masa unutar koje se gubi linearno vrijeme i mogućnosti povezivanja postaju bezbrojne.

Vodeći računa o obiteljskoj memoriji, Ana se iz fenomenološke perspektive bavi rješavanjem tereta prijenosa identiteta provocirajući prostor između, onaj u kojem se poništava taj oštri, akutni osjećaj granica koji označuje udaljenost toliko potrebnu za mogućnost identifikacije. Vlastitog teritorija, dakako", najave je izložbe iz pera Petre Tomljanović.

Ana Kovačić rođena je 1986.godine u Zagrebu. Godine 2010. diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2013. diplomirala nove medije na Odsjeku za animirani film i nove medije, također na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je realizirala pet samostalnih izložbi. Živi i radi u Zagrebu.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.12.2013