Portret društvene margine | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Portret društvene margine

Uz projekciju filma Arabia, Kratke slike donose i razgovor o radničkim pravima i projektu Arhiv radničkih borbi.

11.10.2018 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 11. listopada u 19.30 sati, u sklopu programa Kratke slike u MM centru prikazuje se film Arabia čiju režiju potpisuju Affonso Uchoa i João Dumans.

Film koji dirljivo i angažirano portretira život radnika na marginama brazilskog društva ostvario je zapaženi uspjeh na nekoliko prestižnih svjetskih filmskih festivala (IndieLisboa, IFFR, San Sebastian…). "Životi siromaštvom pogođenih i potlačenih radnika koji su toliko pridonijeli brazilskom ekonomskom boomu i prije su bili portretirani u suvremenom filmu, ali jako rijetko sa svježinom, inovativnosti i poštovanjem kakvoga vidimo Arabiji", poručuju organizatori u najavi događanja.

Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, a programska cjelina Proširena slika, u okviru koje se prikazuje Arabija, bavi se odnosom kinematografije prema društveno-političkim zbivanjima.

Prije projekcije filma Jelena Ostojić o filmu, radničkim pravima i projektu Arhiv radničkih borbi razgovara s Katarinom Jaklin i Josipom Jagićem. Program se realizira u suradnji s Multimedijalnim institutom, a ulaz je besplatan. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 10.10.2018