Portret prostora intimne svakodnevice | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Portret prostora intimne svakodnevice

Instalacija 6 sa 7 metara Ane Hušman mišljena je kao niz eksperimenata s prostorom koji uključuju tekstualne zabilješke i igru fragmentima zvukovnih i svjetlosnih zapisa.

13.11.2018 - 04.12.2018 , Dubrovnik - Art radionica Lazareti
  • A
  • +
  • -

U utorak, 13. studenog u 20 sati u Art radionici Lazareti otvara se izložba 6 sa 7 metara Ane Hušman.

Instalacija 6 sa 7 metara mišljena je kao niz eksperimenata s prostorom koji uključuju igru fragmentima zvukovnih i svjetlosnih zapisa i tekstualne zabilješke autorice i njezinih brojnih suradnika - dramaturginje, snimatelja, montažerke, muzičara, filozofa, povjesničarke umjetnosti, grafičke dizajnerice i drugih. Rad prati i istoimena izložbena publikacija.

Reartikulirajući i kolažirajući raznovrsne teorijske reference, raznorodne književne izvore i osobne opservacije, Ana Hušman instalacijom portretira jedan od ključnih prostora intimne svakodnevice, dnevni boravak, te se poigrava s različitim nivoima stvarnosti predstavljačkog, od snimki rekomponiranja makete samog prostora do stvarnih kadrova sobe.

Ana Hušman je docentica na odsjeku za animirani film i nove medije, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i suosnivačica udruge Restart, gdje već dugi niz godina vodi program filmske edukacije za velike i male. Njezini su radovi prikazani na brojnim filmskim festivalima, samostalnim i skupnim izložbama. Za svoje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.

Izložba je otvorena do 4. prosinca.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.11.2018