Posebni audiovizualni podražaji | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Posebni audiovizualni podražaji

Ovogodišnje, osmo izdanje Seasplash platforme predstavlja raznovrstan glazbeni program te bogat popratni sadržaj.

13.12.2014 - 31.12.2014 , Pula - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Osma Seasplash platforma bit će održana na četiri lokacije u samom centru Pule, u organizaciji Seasplash festivala i Grada Pule. Na programu su skate, breakdance i hip-hop natjecanja, DJ radionica, Showcasea za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače u Titovom parku, poznatom okupljalištu pulske mladeži pa sve do velikog dočeka Nove godine na tri pozornice, premijerno na tvrđavi Kaštel, povrh samog centra grada. 

Osma Seaplash platforma bit će otvorena 13. prosinca u Ciscuttijevoj ulici gdje će prvi put u Puli biti održano skate natjecanje i to uz glazbenu potporu Teddy-Leeja i Kool S-a. Nešto prije toga, od 12 do 14 sati svi zainteresirani za DJ-ing mogu se iskušati na gramofonima uz vodstvo DJ Venoma.

Showcase, mjesečni program začet pod kapom udruge Seasplash koji je zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače i ove godine tradicionalno je dio Platforme. U poznatom okupljalištu pulske mladeži, Titovom parku, 24. prosinca nastupit će aktivni pulski crewovi iz reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b svijeta: Pulap Reggae Station, Exotic Times i Arboretum kolektiv.

U petak 26. prosinca bit će održan punk rock koncert koji će udovoljiti ljubiteljima gitarskih riffova i pogo inačice plesnog zagrijavanja. Na mjesto zločina, na pulski Kaštel nakon dvije godine vraćaju se domaćini Fakobolan i to u sklopu koncertne turneje četvrtog albuma ...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome... Uz njih pulski gosti su duhoviti i poletni Novosađani Atheist Rap čiji pankerski korijeni sežu, današnjim generacijama u tako daleke, 80-te godine. Lagani indie ton koncertu će dati zvuk perspektivnog riječkog benda Jonathan koji su nedavno objavili hvaljeni prvi album, a tu je i novopridruženi član kućne etikete PDV, Stonebride s upravo objavljenim albumom Heavy Envelope.

Kao i svih ovih godina, Seasplash platforma opravdava svoj naziv i služi mladim neafirmiranim glazbenicima da pronađu svoj put do publike. Ove godine priliku su dobila tri benda, svi redom iz Istre i svi redom pankeri. Radi se o Dental Damu i Fonjaturi iz Pule, mladcima koji daju novi šut pankerskoj sceni, te The Bills iz Rovinja.

Mali odmor prije dočeka Nove godine bit će C.U.B.E. - drugo po redu breakdance i hip-hop natjecanje u organizaciji Seasplash platforme i ABOriginal Crewa koje će biti održano 29. prosinca u Sportskom centru Pattinaggio. Veliki doček Nove godine zatvara cijelu manifestaciju te uz Slurp!, Seasplash i Marsroom floor i više od 15 izvođača donosi finu mješavinu techno, house, dub i trance ritmova za sam početak 2015. godine. Novogodišnji party će biti održan povrh samog grada Pule, točnije na Kaštelu, a u slučaju lošeg vremena događaj se seli u Zerostrasse.

Novi val techno energije donijet će glavni gost na Slurp! flooru, londonski DJ i producent Dax J, jedan od najznačajnijih novih techno imena proizašlih iz jungle i drum'n'bass scene. Warrior Charge Sound System, glavni gost Seasplash floora je talijanski DUB soundsystem, nastao 2006. godine koji vuče korijene iz anarho-punka i D.I.Y. nezavisne scene. Dva glavna gosta na Marsroom flooru dolaze s talijanske trance, atmospheric i psychedelic etikete Blacklite Records, a oni su Giorgio IV i Kimik Yiu

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 12.12.2014