Posljedice povijesnih i društvenih zbivanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Posljedice povijesnih i društvenih zbivanja

Amela Frankl predstavlja radove koji govore o njezinom interesu za zbivanja iz prošlosti koja se odnose na osobne, obiteljske i ožiljke cjelokupne društvene zajednice.

20.10.2017 - 11.11.2017 , Zagreb - Institut za suvremenu umjetnost

U petak, 20. listopada u 20 sati otvorenje je izložbe I to će proći Amele Frankl u Institutu za suvremenu umjetnost. U 20.15 sati početak je izvedbe novog rada. 

Izložba I to će proći, prva je samostalna izložba Amele Frankl u Institutu za suvremenu umjetnost. Umjetnica na izložbi predstavlja izabranu cjelinu radova koji govore o njezinom interesu za zbivanja iz prošlosti koja se odnose na osobne, obiteljske i ožiljke cjelokupne društvene zajednice s kojima i danas živimo.

Na otvorenju izložbe, Amela Frankl će uživo izvesti novi rad, temeljen na muzejskom artefaktu iz Spomen područja Jasenovac.

"Tri nedovršene priče. O posljedicama koje ostavljaju povijesna i društvena zbivanja, o pojedincu i zajednici, o neizgovorenim činjenicama, o naslijeđenom obiteljskom teretu koji obvezuje, o transmisiji. Teme su stare, osjetljive, često prešućene, potisnute", kaže o projektu umjetnica. 

Izložba je dio programa Zagrebačkog vikenda galerija koji traje od 20. do 22. listopada.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.10.2017