Posljednja ovosezonska Bookvica | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Posljednja ovosezonska Bookvica

Na kraju četvrte sezone na književnom programu Bookvica održat će se promocija studentkog časopisa The split mind.

24.05.2012 , Split - Quasimodo
  • A
  • +
  • -

Ovog četvrtka, 24. svibnja 2012. s početkom u 21 sat, urednici i njihovi gosti predstavit će obljetnički 10. broj ovog časopisa, hvalevrijednog doprinosa studentske populacije kulturnom životu grada Splita. 

Književni program Bookvica od samoga početka svoga postojanja aktivno podržava trud studenata, koji marljivo prikupljaju, procjenjuju, odabiru i objavljuju kako književne tako i likovne radove ne samo studenata, nego i uglednih te manje afirmiranih pjesnika, prozaika, prevoditelja, književnih teoretičara i likovnih umjetnika. Ovaj je broj priredilo studentsko uredništvo u sastavu: Ružica Knezović (glavna urednica), Luka Krstulović, Mladena Mimica, Marina Meić, Melita Anušić, Ivan Bošković Jimi i Antun Domazet

Deseti je broj podijeljen na rubrike: Poezija; Proza; Eseji, osvrti, kritike; Prijevodi; Iz naftalina. U ovom su broju objavljene tri pjesme s natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu Gradske knjižnice u Solinu te izvadak iz doktorskog rada talijanskog autora Mattea Esposita o Miljenku Smoji. Na 240 stranica našlo se mjesta i za mnoge druge vrijedne pjesničke i prozne uratke, kao i za likovna djela. Pozornost čitateljstva treba usmjeriti i na novi, zanimljiv izgled časopisa.

Promociju će voditi članovi uredništva Luka Krstulović, Mladena Mimica i Marina Meić, a njihovi će gosti biti dugogodišnji suradnici časopisa: Brian Willems (profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu) i Marijo Glavaš (splitski pjesnik i romanopisac).

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 24.05.2012