Post-it umjetnost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Post-it umjetnost

Izložba Ardan Özmenoğlu Hajde, Haydi, Let’s go oslanja se na politički humor i snažnu igru s promatračem njenih veoma specifičnih radova.

30.07.2015 - 16.08.2015 , Zagreb - Galerija Bačva
  • A
  • +
  • -

Ardan Özmenoglu svestrana je suvremena turska umjetnica koja radi u širokom rasponu medija te njezini radovi variraju od staklenih skulptura velikih dimenzija, do radova izrađenih od samoljepljivih Post-It papirića i neonskog svjetla. Od prve izložbe 2006. godine, svoja je jedinstvena djela izlagala na preko četrdeset izložbi u SAD-u i drugim zemljama, uključujući Istanbul, Berlin i Ženevu.

Njezin razigrani rad, pun društveno-političkih komentara, promatrača potiče na preispitivanje poznatih slika, proizvoda i ideja. Dovitljivo koristi sveprisutne predmete, samoljepljive Post-It papiriće, za stvaranje umjetničkih djela koja objedinjuju naizgled suprotstavljene ideje: prošlost i sadašnjost, povijest umjetnosti i trendove suvremene umjetnosti, kreativnost i konzumerizam, ponavljanje i individualnost, cjelinu i fragmente. Ona objedinjuje tisućljetnu praksu tiskanja sa suvremenim bojama, sjajem, papirom i prikazima. Njezina vedro obojena, hrabra umjetnost tjera promatrača da svakodnevne predmete i ideje razmotri u drugačijem svjetlu. Rezultat je sve samo ne predvidljiv.

Ardan Özmenoğlu rođena je u Turskoj 1979. godine, a živi i radi u Istanbulu i New Yorku. Od svoje prve samostalne izložbe u Istanbulu te druge izložbe u Berlinu 2008. godine, Ardan Özmenoğlu polako, ali sigurno zauzima svoje jedinstveno mjesto u suvremenoj umjetnosti, negdje na razmeđi skulpture i grafike.    

Izložba će biti otvorena od 30. srpnja do 16. kolovoza u Galeriji Bačva u HDLU-u.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 28.07.2015