Post Mortem High Fashion u Zagrebu | kulturpunkt

Najave Performans

<

Post Mortem High Fashion u Zagrebu

Muzej grada Zagreba odlučio je uvrstiti performans Tajči Čekade u izložbu Smrt, vrata života.

22.02.2012 , Zagreb - Muzej grada Zagreba
  • A
  • +
  • -

U zadnjem tjednu izložbe Smrt, vrata života – Stara zagrebačka groblja i pogrebi, Muzej grada Zagreba poziva na performans multimedijalne umjetnice Tajči Čekade Post Mortem High Fashion. Performans možete pogledati 22. veljače u 18 sati u Muzeju grada Zagreba. 

Rad Post mortem high fashion sastoji se od ambijentalne instalacije, serije fotografija i video dokumentacije performansa kojeg je autorica  izvela u prostoru Povijesno-pomorskog muzeja grada Rijeke u prosincu 2011. Autorsku video pozivnicu za istoimenu siječanjsku izložbu Tajči Čekade možete pogledati ovdje

Tajči Čekada rođena je 1979. godine u Rijeci. Diplomirala je 2003. godine na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji. Godine 2004. diplomirala je na talijanskoj školi mode i dizajna Callegari te stekla zvanje modnog stilista s marketingom. Na istoj školi završila je smjer modelizam visoke mode te diplomirala 2007. godine.U suradnji s tvrtkom MMC, 2006. godine u Rijeci pokreće ciklus modnih manifestacija pod nazivom Modne novosti koje su se bavile prezentacijom avangardnih modnih dizajnera. Realizirala je jedanaest samostalnih modnih revija, sedam samostalnih izložbi te sudjelovala na  velikom broju skupnih revija, izložbi i performansa u galerijama i muzejima Rijeke, Osijeka, Zagreba, Splita, Sarajeva, Stuttgarta, Beograda, Berlina i Pariza.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 20.02.2012