Postani dio računalne revolucije! | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Postani dio računalne revolucije!

Radionica Raspberry Pi – mini računalom do geeky i kreativnih projekata pod vodstvom Gorana Mahovlića održava se u galeriji G-MK.

10.01.2015 - 11.01.2015 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Pojava minijaturnog i cijenom iznimno povoljnog računala Raspberry Pi revolucionizirala je DIY elektroničku scenu posljednje dvije godine gotovo jednako kao i pojava Arduino mikrokontrolera, te danas postaje standard mnogih robotičkih i astronautičkih projekata, te umjetničkih i interaktivnih instalacija.

Radionica će pokriti sve – od osnova pokretanja Raspberryja i instaliranja njegovog operativnog sustava, instalacije VirtualBoxa i Raspberry Pi emulatora na računalima za one koji još nemaju vlastiti Rasp, pa sve do naprednih hardverskih projekata.

Voditelj radionice Goran Mahovlić elektroničar je po struci i godinama radi kao serviser informatičke i bankarske opreme. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera. Član je Udruge za razvoj "uradi-sam" kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za restauriranje i elektronički makeover Dr. Böhm Professional 2000 orgulja. Do sada održao niz uspješnih radionica, te redovito sudjeluje na izložbama i u projektima Radione: Weird Science – Powered by Radiona, Elektroničke konstelacije, SoundArt Inkubator 2014, Vrući lem – Hackathon Osijek, Zvučni hibridi – Kreativna sonologija, Trieste Mini Maker Faire 2014. Jedan je od pokretača portala Lemilica.com za koji i sam piše.

Radionica će se održati 10. i 11. siječnja u Galeriji G-MK, a prijaviti se možete putem elektroničke pošte do 8. siječnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 14. 

Ostale detalje o prijavi i kotizaciji pronaći ćete ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.01.2015