Postanite javna potreba! | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Postanite javna potreba!

Grad Zagreb objavio je poziv za prijavu projekata na Programe javnih potreba u kulturi za 2013. godinu. 

  • A
  • +
  • -

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport pri Gradu Zagrebu objavio je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2013. Prijave se zaprimaju u online i tiskanom obliku do 3. listopada. “Javne potrebe u kulturi, za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Grada Zagreba, kulturne su djelatnosti i poslovi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Zagreb, a koje Grad programom utvrdi kao svoje javne potrebe i one koje su utvrđene posebnim zakonom”, poručili su iz Gradskog ureda za kulturu. 

Grad Zagreb će u Program javnih potreba u kulturi za 2013. godinu uvrstiti djelatnosti ustanova kulture kojima je osnivač Grad Zagreb, programe strukovnih i drugih udruga u kulturi te umjetničkih organizacija; programe i manifestacije u književnoj, knjižničnoj i nakladničkoj djelatnosti; programe izdavanja knjiga i časopisa u kulturi, projekte, akcije i manifestacije s područja kazališne, glazbene i plesne djelatnosti; programe izložbi, akcija i manifestacija u muzejskoj djelatnosti. Također, Grad će putem ovog programa poticati izložbe i druge manifestacije u likovnoj djelatnosti te izdavanja likovnih monografija od posebnog interesa za Grad Zagreb; programe i projekte u filmskoj i audio-vizualnoj djelatnosti, filmske manifestacije i produkciju autorskih filmova svih vrsta audio-vizualnih zapisa; programe poticanja i njegovanja tradicijske kulture, razvitka kulturno-umjetničkog amaterizma te manifestacija na području kulturno-umjetničkog amaterizma; programe urbane kulture i kulture mladih, posebno inovacije za stvaralački rad i izvođačku djelatnost u skladu s kulturnim interesima mladih i osoba s posebnim potrebama; programe zaštite knjižnične, muzejske i kazališne građe ustanova kulture kojima je osnivač Grad Zagreb, te otkupa umjetnina spomeničkog značenja i programe međugradske, međužupanijske i međunarodne kulturne suradnje.

Pravo podnošenja prijava na ovaj poziv imaju javne gradske ustanove kulture, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture i umjetnosti. Prijavljeni program, uz obrazloženje, mora sadržavati podatke o pravnom statusu podnositelja programa te prijedlog sredstava za realizaciju programa s naznakom dijela sredstava koja se osiguravaju iz državnog proračuna, proračuna Grada Zagreba, vlastitih prihoda i drugih izvora.

"Prijave se podnose online na odgovarajućim obrascima prijavnica (za svaki program posebna prijavnica) koji su dostupni na istaknutom linku. Prijavnice popunjene online predlagatelji trebaju dostaviti i u tiskanom obliku. Prilikom podnošenja prijavnice u tiskanom obliku sve predložene programe koji se odnose na jednu programsku djelatnost (npr. glazbenu djelatnost, knjižničnu djelatnost, urbana kultura....) treba objediniti u jednu cjelinu i zajedno s odgovarajućim prilozima dostaviti na adresu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, s naznakom: 'Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2013. ZA DJELATNOST: _____________________' (navesti programsku djelatnost na koju se programi prijavljuju)", upozorili su u Gradu Zagrebu.

Prijavnice koje ne ispunjavaju tražene uvjete, koje nisu dostavljene u elektroničkom i tiskanom obliku u skladu s navedenim rokom, prijavnice koje nisu dostavljene na odgovarajućem obrascu i ispunjene na računalu, te kojima nedostaje neki od priloga, neće se razmatrati niti uvrstiti u Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2013. godinu.  

Izvor: GUOKŠ

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 04.09.2012

VEZANE VIJESTI

Darivanje

U utorak, 3. travnja u 12:30, umjetnica Selma Banich dostavila je Gradskom uredom za kulturu u Ilici 25 zapakirani vlastiti izmet, kao izraz protesta protiv gradske kulturne politike.

Očitovanje, očitovanje, očitovanje

Inicijativa elektroničkih publikacija iz područja kulture i civilnog društva uputila je otvoreno pismo zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i spor

Imaju li sveci tijelo?

Piše: Matija Mrakovčić

Hvaljen Milan, braćo i sestre! Tim je riječima Siniša Labrović pozdravio mnoštvo novinara, aktivista i kulturnih radnika ispred Gradskoga poglavarstva.

Rezanje sjekirom

Piše: Antonija Letinić
Rezultati proračuna javnih potreba u kulturi za 2010. pokazuju da Grad Zagreb tendira uništenju zagrebačke nezavisne kulture.

Tko nadzire nadzirače?

Piše: Vatroslav Miloš
Kao i prijašnjih godina, nakon objave rezultata javnih potreba u kulturi, jasno je da su procedura, kriteriji i transparentnost nepoznanice u Gradu Zagrebu.