Postprodukcijski coaching | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Postprodukcijski coaching

U POGON-u Jedinstvo možete pogledati drugu izvedbu iz serije prezentacija Postprodukcijskih coachinga k.o. kombiniranih operacija.

16.05.2013 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

"Arhiviranje umjetnickih koncepata i ideja razvija prakse reciklirane umjetničke povijesti. Ponekad u razvojnim procesima početni sadržaji bilježe svoje ekvivalente na drugim mjestima, tamo gdje nehotice greškom ili na svu sreću odabiremo slike novih predstava za koje smatramo da bi trebale ili ne bi trebale zrcaliti liniju konzistentnih umjetničkih htjenja. Razvojni procesi rada na umjetničkim projektima usložnjavaju se odabirom višestrukih sadržaja koje nastojimo asimilirati u finalne verzije obraćanja javnosti. Tragovi nedorečenih scena koje skrivamo ispod predstavljačkih ne bilježimo kao moduse kojima bi htjeli afirmirati publiku, no možda će ih netko prepoznati i zatražiti pravo na njih?
 
Često svjedočimo trenucima kada publike nema. Tko je zabilježio naš rad, s kime smo razgovarali? Mogu li naši projekti iskomunicirati procese kroz koje prolaze, možemo li s gledateljem razgovarati o tragovima koje ne propuštamo kao relevantne. Serija prezentacija Postprodukcijskih coachinga k.o. kombiniranih operacija uzimaju kao okvir završene radove grupe nastale u proteklom razdoblju. Postavljajući ih u situaciju ponovnog razgovora o njima te kroz živi coaching s publikom, radne sesije realiziraju se kao dinamičan feedback publike i autora, mjesto gdje svi izgubljeni procesi predstava postaju vidljivi kao jedina moguća točka susreta s publikom", stoji u najavi. Topologije "Postprodukcijski coaching" k. o. kombinirane operacije izvest će 16. svibnja u 19 sati u Maloj dvorani POGON-a Jedinstvo
 
Topologije su koreografska studija prostornih i vizualnih datosti kazališnih objekata, nepromijenjivih i statičnih fizičkih vizura. Arbitrarnost uporabe istih tumači se proizvoljnošću optičke imaginacije gledatelja, pri čemu uporaba replicirane scene i foto materijala u predlošku i živoj izvedbi, doprinosi slici pervertiranog kazališnog iskustva. Matematika pokreta iscrtava obrise animiranog nijemog igrokaza, metastazirajući u prozvoljnost konteksta koji bi mogao govoriti o kazalištu kao seksualnom iskustvu, alijenaciji intimnih fantazija.
 
Topologije ne opisuje proces transformacije unutar izvedbenog scenarija, vec se fokusira na promatranje objekata koji su prethodno vec završeni i nepromijenjivi u svojim datostima. Subjekti tih novih izvedbi su dva zapažanja koje autorica  uzima kao nepoznate i neuobićajene : pervertirani pogled koji pluta u svim smjerovima, izvedbeni ishodi koji ne predstavljaju narativni film pred očima publike, vec separantne objekte kontemplacije koji mutiraju u izvedbu digitalnih slika. Nadovezujući se na pravila njihove vizualne kompozicije i boja, Topologije se transformiraju kao digitalne fabrikacije / konstrukcije prethodnih / repliciranih radnji i akcija.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 06.05.2013