Posvoji prostor | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Posvoji prostor

Otvoren je poziv za prijavu aktivnosti koje će se u zimskom periodu održavati u praznim prostorima u centru Splita.

ROK: 29.01.2021
  • A
  • +
  • -

Udruga Culture Hub Croatia poziva udruge i građane_ke da za svoje aktivnosti rezerviraju jedan od pet prostora u centru Splita.  

Poziv je dio programa Praznine2021, kojim Culture Hub drugu godinu zaredom u zimskom periodu prenamjenjuje prazne prostore u poprišta kulture.  Rezervacije se odvijaju putem otvorenog kalendara, koji omogućuje svim građanima i ostalim udrugama civilnog društva u Splitu da se uključe u inicijativu, "posvoje" jedan od prostora u Dominisovoj, Bosanskoj i Nepotovoj ulici. Prostori su dostupni za aktivnosti između 30. siječnja i 20. veljače.

"Prednost ćemo davati aktivnostima koje se mogu provoditi prema principu sličnom otvorenim ateljeima: preporučamo da trajanje aktivnosti bude poludnevno ili cjelodnevno što će omogućiti da posjetitelji dolaze tijekom naznačenog vremenskog perioda (jutro 10-13h i/ili popodne 16-19h). Neki od primjera takvih aktivnosti su kreativne radionice, demonstracije, promocije, ali i izlaganje radova, projekcije, intervencije u izloge i sl.", stoji u pozivu. Organizatori zbog epidemioloških mjera ohrabruju prijavu programa koji traju poludnevno ili cjelodnevno, kako bi se na taj način omogućilo da posjetitelji dolaze tijekom naznačenog vremenskog perioda.

Više detalja potražite u tekstu poziva. Ne postoji definirani rok za prijavu, no zbog vremenskog i prostornog okvira preporučljivo je što prije rezervirati termin.
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 12.01.2021