Potencijal šetnice | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Potencijal šetnice

Četvrta šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa Voda i javni prostor projekta Ars Publicae nazvana je Vodopadi.

09.07.2016 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Šetnja će se održati u subotu, 9. srpnja 2016. s mjestom sastanka na okretištu tramvaja Črnomerec (kod ZET-ove kućice) u 17.20, a uključuje odlazak javnim prijevozom do Lukšića (linija 128 za Lukšiće, polazak u 17.40),  a tematizira trasu Velikog potoka (potoka Črnomerca) na dijelu od Lukšića do okretišta tramvaja na Črnomercu.

Šetnja je nastavak prošlotjedne kada je obiđen južni, urbaniji, dio trase potoka Črnomerca, a sada je fokus na onom sjevernom koji se u tome dijelu naziva Veliki potok. 

Atraktivna javna šetnica nije na odgovarajući način uređena ni komunalno opremljena te će se skrenuti pažnja na njene potencijale, a slijedom ove i prethodne šetnje te u suradnji projekta Ars Publicae s platformom 1POSTOZAGRAD i Seminarom za hodače, pokrenut će se i incijative za komunalno opremanje trase Velikog potoka i potoka Črnomerca.  

Predviđeno trajanje šetnje je oko jednog sata, hoda se nizbrdo, ruta iznosi oko 5 kilometara i radi se o možda najvećoj koncentraciji kaskada i vodopada na jednome potezu u gradu. Šetnja završava na okretištu Črnomerec. 

Voditelj šetnje je Saša Šimpraga. Šetnja se održava u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD, Seminarom za hodače, međunarodnim projektom ACTOPOLIS i Facebook grupom Krenimo.

Projekt Ars Publicae primarno se bavi pitanjima umjetničkoga sadržaja u javnom prostoru te javnim prostorom općenito. Programom Voda i javni prostor u 2016. godini u fokusu je pitanje (ne)dostupnosti besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba, voda kao element javnog prostora te općenito voda kao javno dobro. Ars Publicae je projekt Udruge za intedisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII). 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.07.2016