Poticaj za kreativnost | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Poticaj za kreativnost

Četvrto izdanje programa Plug In udruge KA-MATRIX predstavlja radove sudionika projekta Mladi u javnim prostorima.

25.09.2015 , Karlovac - Hrvatski dom

FOTO: Hamiche Samir

  • A
  • +
  • -

Plug In organiziraju i planiraju sami polaznici radionica na kojima su mladi sudionici usvajali znanja i vještine o kritičkom razmišljanju, planiranju i intervencijama u javnim prostorima kao i planiranju i organiziranju akcija. Radionice su popraćene izložbama, a određene su i buduće aktivnosti polaznika. Polaznici su odlučili samostalno organizirati nekoliko koncerata manje znanih sastava i projekata koji će nastupiti u javnim prostorima u Karlovcu.

Program Plug In osmišljen je unutar projekta Mladi u javnim prostorima kojim se želi doprinijeti aktivnom sudjelovanju mladih ljudi u kritičkom promišljanju i osmišljavanju programa u javnim prostorima. Projekt provodi udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Gimnazijom Karlovac i Platformom 9.81 iz Splita, provodi uz potporu Grada Karlovca i Ministarstva socijalne politike i mladih. 

Audio-vizualni projekt Verted prvi put dolazi u Karlovac. Radi se o one-man live-actu koji spaja death-metal s odličnim video projekcijama, a sve praćeno vrhunski dizajniranim promotivnim materijalima. Zanimljivo je da iza projekta Verted stoji studijski glazbenik, zaljubljeni u jazz i big bendove koji sklada elektroničku i filmsku glazbu.

Speedclaw novo su ime na riječkoj metal sceni. Izvode originalni speed/thrash metal nalik na rodonačelnike žanra poput Excitera, Testamenta, Metallicu (prvi album) i uz iskusnije suborce Krematorium trenutno čine vrh riječke nezavisne glazbene scene.

Lyon Sonny nastali su nakon tazlaza sisačkih grind/crustera Mortar. Od proteklog benda zadržali su energiju na koju su dodali utjecaje grind corea. Gvzilla su najnoviji karlovački noisecore projekt koji kombinira power-violence i improvizacijske elemente.

Događanje će biti održan u petak, 25. rujna, na Maloj Sceni Hrvatskog doma u Karlovcu, s početkom u 21 sat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 24.09.2015