Poticajno i sigurno okruženje | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Poticajno i sigurno okruženje

Kino klub Sisak organizirao je još jednu seriju radionica čija je svrha osnažiti želju mladih za kritičkim mišljenjem i povećati medijsku pismenost.

05.06.2018 - 12.06.2018 , Sisak - Kino klub Sisak

FOTO: Kino klub Sisak press

Glavni cilj programa Medijska pismenost je stvoriti poticajno okruženje u kojem najmlađi i roditelji mogu razmjenjivati ideje i iskustava koja proizlaze iz konzumacije medija te stvaranje jasnih i čvrstih temelja za kritičko konzumiranje medijskog sadržaja. Kroz radionice se također želi potaknuti djecu, učitelje i roditelje da se bave kulturom i filmom.

Na dosadašnjim radionicama polaznici mogli naučiti više o medijima i njegovom utjecaju na radionicama Martine Mladenović, te saznati više o sigurnosti na internetu na radionicama pod vodstvom Ognjena Andrića.

Radionice koje još možete posjetiti su nasilje u medijima i prepoznavanje stereotipa, kritički osvrt na film i filmsku umjetnost, pisanje filmske kritike i radionica objave članka u medijima.

Radionice koje će se organizirati u narednim danima su Nasilje u medijima i prepoznavanje stereotipa pod vodstvom Ognjena Andrića 5. i 7. lipnja u 18 sati, Kritički osvrt na filmsku umjetnost  12. lipnja u 17 sati pod vodstvom Ane Đordić. Radionica Objava članaka u medijima održat će se u dva termina. Radionicu 6. lipnja u 18 sati. vodit će Martina Mladenović, a onu 9. lipnja u 10 sati vodit će Kristina Kovačević.

Sve radionice održat će se u prostrijama Kino kluba Sisak na adresi Rimska 2 u Sisku.

Projekt provodi Kino klub Sisak uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 05.06.2018