Poticanje kazališne različitosti | kulturpunkt

Najave Festival

<

Poticanje kazališne različitosti

Međunarodni kazališni festival PUF propituje i afirmira suvremeno istraživačko i izvaninstitucionalno hrvatsko kazalište suprotstavljajući mu aktualne poetike međunarodnih izvođača.

01.07.2017 - 05.07.2017 , Pula - Razne lokacije

FOTO: Ivan Donchev

  • A
  • +
  • -

U subotu, 1. srpnja započinje 23. izdanje međunarodnog kazališnog festivala PUF koji će se tijekom pet dana - do srijede, 5. srpnja - održavati na više lokacija u Puli.

Predstavljajući ga u službenoj najavi kao "festival kazališnih različitosti", organizatori navode da je PUF "stručno utemeljen festival koji se odvija kontinuirano i koji propituje i afirmira suvremeno istraživačko i izvaninstitucionalno hrvatsko kazalište suprotstavljajući mu aktualne estetike i poetike svjetskog vaninstitucionalnog kazališta."

Na PUF-u sudjeluju najraznovrsniji umjetnici, neovisno o profesionalnom i institucionalnom statusu ili izvedbenom području kojem pripadaju.

Uz zagrebački Teatar &TD, ove će godine na festivalu gostovati izvođači i skupine iz Izraela, Španjolske, Italije, Bugarske, Francuske, Mađarske, Poljske i Nizozemske.

Detaljan program dostupan je na službenoj stranici kazališta Dr. Inat, jednog od suorganizatora festivala.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 30.06.2017