Poticanje socijalizacije i samoizražavanja | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Poticanje socijalizacije i samoizražavanja

Umjetnička knjiga Hasanaginica 2.0 nastala je na radionicama koje su se u sklopu projekta Pro(iz)vedi mladost u kulturi provodile u zagrebačkoj Islamskoj gimnaziji.

15.11.2018 , Zagreb - Knjižnica Bogdan Ogrizović
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 15. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, s početkom u 18 sati predstavlja se knjiga Hasanaginica 2.0, nastala u sklopu projekta Pro(iz)vedi mladost u kulturi.

Višemjesečni projekt Pro(iz)vedi mladost u kulturi kojim se ističe važnost likovne umjetnosti i vizualne kulture u srednjoškolskom obrazovanju inicirao je kustoski kolektiv BLOK. U projektu su sudjelovali srednjoškolci zagrebačke Tehničke škole i Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića, te učenici đurđevačke Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, koji su na različitim radionicama surađivali s likovnim, grafičkim i filmskim umjetnicima.

U Islamskoj gimnaziji je pod vodstvom dizajnerica iz kolektiva Oaza, Ninom Bačun i Robertom Bratović, i prof. Ivom Sabolić nastala umjetnička knjiga Hasanaginica 2.0. Knjigu će na zagrebačkoj promociji predstaviti dr. sc. Ida Loher (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu), dr. sc. Remzija Hadžiefendić Parić (Islamska gimnazija dr. Ahmet Smajlović, Zagreb), Nina Bačun, voditeljica radionice i dizajnerica iz kolektiva Oaza, učenik Amr Kadriju (Islamska gimnazija dr. Ahmet Smajlović, Zagreb) i učenica Mihana Hasak (Islamska gimnazija dr. Ahmet Smajlović, Zagreb). Razgovor moderira Ivana Hanaček, kustosica BLOK-a, voditeljica projekta Pro(iz)vedi mladost u kulturi.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.11.2018