Potpora Gangsteru | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Potpora Gangsteru

Dokumentarni projekt Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića u produkciji Restarta i Fade Ina dobio je i rumunjskog koproducenta, produkcijsku kuću Subcultura koju vodi renomi

  • A
  • +
  • -
Na posljednjem natječaju rumunjskog Nacionalnog filmskog fonda CNC, projekt Gangster te voli dobio je potporu u iznosu od 26 tisuća eura.
 
Film prati bračnog posrednika iz Imotskog, Nedjeljka Babića koji je prije 25 godina ostavio posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen - spajanju usamljenih muškaraca i žena. Zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster, brzo se proslavio. U Imotskom vodi agenciju Nada i udrugu Dalmatinski samci kroz koju mnogi pokušavaju riješiti svoj bračni status. Gangster te voli prati glavnog junaka u pokušajima da oženi nekoliko klijenata.
 
"Ono što me fascinira kod Gangstera je njegova osebujnost i sposobnost da neke duboke misli izgovori na jednostavan i duhovit način. Projekt je do sad odlično prihvaćen na međunarodnim prezentacijama u Europi, što nam pokazuje da radimo film s univerzalnom temom, a i da vrlo specifični humor dalmatinske Zagore prelazi međudržavne granice", ističe redatelj Nebojša Slijepčević.
 
Film je trenutno u fazi pretprodukcije, slijedi snimanje od srpnja do prosinca, a završetak snimanja očekuje se sredinom 2012. kada će film krenuti i u kino distribuciju.
 
Nebojša Slijepčević mladi je redatelj iz Zagreba široj javnosti poznat po serijalu za mlade Direkt. Prije dvije godine debitirao je s kratkim igranim filmom Šamar (2009.) koji otvara omnibus Zagrebačke priče (2009.). Za kratkometražni dokumentarac Za 4 godine osvojio je prestižni EDN Talent Grant na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.
 
Gangster te voli sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
Izvor: HAVC
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.04.2011