Potpuna istina | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Potpuna istina

Lawrence Abu Hamdan predstavit će svoj audiodokumentarac i održati predavanje u Galeriji Nova.

22.02.2013 - 23.02.2013 , Zagreb - Galerija Nova

Lawrence Abu Hamdan na predavanju u petak, 22. veljače u 17 sati, predstavit će svoj najnoviji audiodokumentarac The Whole Truth (2012, 30 min), potaknut primjenom analize glasa kao detektora laži, metode koju u novije vrijeme uvode europske vlade, kao i ruska i izraelska, a njome se služe i granične agencije i osiguravajuća društva diljem svijeta. Ta metoda tretira glas kao svojevrsni stetoskop, instrument za mjerenje tjelesnih reakcija na stres i napetost, materijalni kanal koji omogućuje vlasti da zaobiđe govor i dublje uroni u tijelo podanika.

Lawrence Abu Hamdan radi na doktoratu i predaje na odsjeku za vizualne kulture na koledžu Goldsmiths, London. Njegova hibridna praksa uključuje i pisanje za Cabinet Magazine i za 10. Sharjah bijenale, a pripada i grupi koja vodi umjetnički prostor Batroun Projects na sjeveru Libanona.

Također, kustoski kolektiv Što kako i za koga? - WHW, Restart i Dokukino dovode u Zagreb jednog od najzanimljivijih izreaelskih angažiranih dokumentarista i umjetnika, Avija Mograbija. Njegovi će radovi biti prikazani u Galeriji Nova u sklopu WHW-ove izložbe Koliko fašizma? od 22. veljače do 30. ožujka. Izložba će biti otvorena u 18 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.02.2013