Potraga za rješenjima | kulturpunkt

Najave Festival

<

Potraga za rješenjima

U fokusu ovogodišnjeg, trećeg po redu Malog Zelenog Festivala je tema otpada te njegovo zbrinjavanje u kontekstu lokalne samouprave kao i na individualnoj razini.

06.10.2016 - 09.11.2016 , Križevci - Klub kulture

Mali Zeleni Festival u Križevcima organizira se, sada već tradicionalno, treću godinu zaredom, a ove godine donosi program u trajanju od četiri dana. Kao i prethodnih godina, cilj festivala povećanje je osviještenosti građana i građanki o stanju u okolišu, kao i potrazi za rješenjima.

I ove godine program je ispunjen tribinama, predavanjima, radionicama i projekcijama dokumentaraca ekološke tematike. U fokusu festivala ove godine je tema otpada; njegovo zbrinjavanje u kontekstu lokalne samouprave (u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci),  kao i na individualnoj razini gdje će, putem predavanja i radionica, građani i građanke imati prilike naučiti kako živjeti što održivijim načinom života uz minimalnu proizvodnju otpada i smanjenju vlastitog ekološkog otiska.

Kroz teme će se kritički preispitivati društveni trendovi poput konzumerizma, kao i sustav kapitalizma i kapitalistički pristup rješavanju problema u okolišu. U sklopu festivala također će se održati akcija čišćenja šume „Ratarna“ (u nedjelju 9.10. u 11 sati) gdje se pozivaju građani i građanke koji će, uz ugodno druženje, motivirani sadržajem festivala, provesti ugodno vrijeme u prirodi čisteći šumu i susrećući se s neposrednim posljedicama nebrige o okolišu i time ostvariti pozitivan učinak na njihovu lokalnu zajednicu.

Kako je veći dio festivala u vikend terminu, Mali Zeleni Festival pobrinuo se da posjetitelje i posjetiteljice počasti večernjim zabavnim programom, tako da su petak i subota navečer rezervirani za plesnjak u veseloj atmosferi. 

Festival se održava od 6. do 9. listopada u Klubu Kulture te jednim dijelom u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" gdje će se održati radionica za djecu. Na web stranicama Kluba kulture možete provjeriti kompletan program. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.10.2016