Pozitivna plesna iskustva | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Pozitivna plesna iskustva

IMRC održava besplatne, otvorene radionice koje polaze od ideje da tjelesni izraz i iskustvo zajedničkog kretanja, a time i istraživanje plesačke izvedbe, pripada svima.

02.09.2018 - 14.07.2019 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta – IMRC održava radionice otvorene svima. Svake subote u 12 sati možete se pridružiti plesnom kolektivu u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10), u istraživanju vlastitog plesa i pokreta. I profesionalci i oni koji se po prvi put susreću s plesom su dobrodošli. Radionice su potpuno otvorene i dolazak se ne naplaćuje

Radionice polaze od ideje da za ples i pokret nije preduvjet određeno tijelo, već da tjelesni izraz i iskustvo zajedničkog kretanja, a time i istraživanje plesačke izvedbe, pripada svima. Mnogi ljudi ili su uvjereni cijeli svoj život da "budući da imam invaliditet, ne mogu plesati, a kamoli ozbiljno proučavati i sudjelovati u plesnom izražavanju" ili "volim plesati, ali ne bih uživao plesati s osobama s invaliditetom", no inkluzijske metode omogućuju svim ljudima da imaju pozitivna plesna iskustva. Osim radionica kolektiv stvara i umjetničke cjelovečernje kazališne plesne izvedbe, kao i kratke plesne kreacije za izvođenje u ne-kazališnim prostorima. 

Radionice se održavaju od rujna 2018. do početka ljeta 2019, odnosno prate tekuću akademsku godinu. Zadnja radionica tek će se naknadno utvrditi.

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 26.10.2018