Poziv na interakciju s umjetničkim djelom | kulturpunkt

Najave Instalacija

<

Poziv na interakciju s umjetničkim djelom

Omogućujući različite vidove interakcije u javnom prostoru, instalacija Iza granica Ranka Ajdinovića potiče publiku da se samostalno uključi u promišljanje umjetničkog rada.

30.11.2017 - 04.12.2017 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 30. studenog, u 19 sati u Galeriji Siva u AKC-u Medika otvara se instalacija Iza granica karlovačkog umjetnika Ranka Ajdinovića.

Instalacijaje predstavljena prije dvije godine u okviru programa udruge KA-MATRIX Nova kultura _ Hibridni grad u Karlovcu. Kako stoji u službenoj najavi, instalacijom umjetnik "propituje interakciju malih ljudi u javnom prostoru" pozivajući publiku da na različite načine sudjeluje u samom djelu: ostavljanjem ili pisanjem poruka, dodirivanjem rada, fotografiranjem i objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama. Instalacija tako potiče publiku da se samostalno uključi u promišljanje umjetničkog rada.

U sklopu otvaranja instalacije premijerno će se predstaviti i novi karlovački ambient/noise/industrial projekt Tkivo iza koga stoji mladi glazbenik Luka Selman.

Uz autora, postavljanje instalacije Iza granica i popratni program potpisuje KMTRX produkcijski tim.

Ranko Ajdinović multimedijalni je umjetnik koji djeluje od 2008. godine. Uglavnom radi u svom studiju u Karlovcu, a iza sebe ima deset samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Njegovi radovi nalaze se u uglednim međunarodnim kolekcijama.

Postav je moguće pogledati do utorka, 4. prosinca, između 17 i 20 sati.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 29.11.2017