Poziv na MediaLab | kulturpunkt

Vijesti Mediji

<

Poziv na MediaLab

Portal Kulturpunkt u suradnji s udrugama Fade In i Filmaktiv organizira MediaLab - besplatnu novinarsku školicu za mlade i buduće novinare u području suvremene nezavisne kulture.

  • A
  • +
  • -

Ovogodišnji edukacijski program će se održavati u Rijeci i Zagrebu, a prijave za sudjelovanje su u tijeku.

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora/novinara, posebice onih koji prate kulturu, Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Fantastično dobra institucija Fade In i udruga Filmaktiv organiziraju novinarsku školicu pod nazivom MediaLab. Ovogodišnji edukacijski program sadržava nekoliko različitih modula: radionice novinarstva gdje će polaznici biti upoznati s različitim novinarskim žanrovima; radionice audio-vizualnih priloga kroz koje će se polaznici upoznati s proizvodnjom multimedijalnih sadržaja; seriju predavanja na kojima će polaznici steći uvid u različita pod-područja djelovanja nezavisne kulturne scene (slobodne licence, aktivističke prakse, suvremena umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, suvremene izvedbene umjetnosti, video aktivizam...); i konačno praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavu na portalu Kulturpunkt.hr te rad na terenu). Nakon edukacijskog programa, u razdoblju od polovine lipnja do polovine listopada po troje će polaznika sudjelovati na terenskim radionicama koje će se održavati u različitim gradovima u Hrvatskoj. 

Školica MediaLab bit će održana u razdoblju od 14. svibnja do 13. lipnja 2012. u net.kulturnom klubu mama u Zagrebu, te u klubu Molekula u Rijeci. Detaljni raspored i program polaznici će dobiti prilikom prvog susreta. 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani mladi od 18 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni...), svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene nezavisne kulture. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva. 

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: 

  • ime i prezime 
  • kontakti (telefon ili gsm, e-mail adresa) 
  • kratki životopis (do 150 riječi) 
  • motivacijsko pismo (do 1800 znakova) 

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka. 

Prijave treba slati na: novinarska.skolica@gmail.com s naslovom – "Prijava za MediaLab – Zagreb" ili "Prijava za MediaLab – Rijeka" (ovisno o gradu u kojem želite pohađati program), najkasnije do 6. svibnja 2012

Svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila do 11. svibnja 2012. 

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve. 

MediaLab čeka na vas! 

Edukacijski program su podržali Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, a program se ostvaruje u suradnji s net.kulturnim klubom mama i klubom Molekula. Segment projekta pod nazivom "MediaLab na putu" bit će realiziran u suradnji s platformom Clubture

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 30.04.2012