Poziv na pilot program KRIK | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Poziv na pilot program KRIK

Zaklada SOLIDARNA i Fond za druge pokreću pilot program financijske i stručne podrške umjetničkim projektima zaštite mentalnog zdravlja u zajednici.

ROK: 10.02.2022
  • A
  • +
  • -

Zaklada SOLIDARNA i Fond za druge otvaraju javni poziv za prijave na KRIK – kriza i kreativa, pilot program financijske i stručne podrške projektima zaštite mentalnog zdravlja u zajednici koji njeguju kreativni ili umjetnički pristup.

Cilj pilot programa KRIK je financijski i stručno podržati inicijative koje povezuju umjetnost ili kreativno izražavanje sa zaštitom mentalnog zdravlja na individualnoj i kolektivnoj razini kroz umjetničke produkcije, kreativne i terapijske aktivnosti, diskurzivne i iskustvene edukacijske sadržaje, medijske produkcije i druge osnažujuće, interaktivne formate osobnog te društvenog razvoja.

Ukupno raspoloživi iznos programa za dodjelu donacija je 100.000,00 HRK, a cilj javnog poziva je dodijeliti maksimalno 10 donacija u prosječnom pojedinačnom iznosu od 10.000 HRK. Uz fleksibilnu financijsku donaciju koju svaki odabrani projekt može usmjeriti na svoje prioritetne potrebe, program će osigurati i ciljanu stručnu podršku putem individualnih savjetovanja, kao i kroz dva obavezna edukativna susreta (proljeće i jesen 2022.) Foruma KRIK-a, kojeg čine svi Korisnici programa te suradnički stručni krug iz sfere umjetnosti, psihoterapije i civilnog društva.

Na javni poziv pilot programa KRIK mogu se prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe iz sva tri sektora pri čemu prijave moraju zadovoljiti sljedeće uvjete prihvatljivosti:

- moraju imati u fokusu zaštitu mentalnog zdravlja – od prevencije do oporavka – putem kreativnog izražavanja odnosno umjetničke intervencije,
- mogu već biti u provedbi ili u nastajanju s jasnim planom aktivnosti trajanja ne duže od kraja 2022.,
- moraju imati neprofitnu svrhu, bez obzira na izvore financiranja prijavnica mora sadržavati sve tražene informacije.

Posebno se pozivaju samostalni umjetnici/ice i umjetničke organizacije, psiholozi/ginje, psihoterapeuti/kinje te terapijski programi u zajednici, građanske inicijative i udruge kao i akademski i studentski projekti usmjereni na samopomoć i oporavak te neformalne skupine i inicijative da razmotre prijavu na javni poziv kao izvor podrške u inovacijama zaštite mentalnog zdravlja.

Javni poziv za prijave otvoren je do 10. veljače u ponoć.

Prijavni obrazac nalazi se ovdje, a detalje poziva potražite na linku.

Rezultati selekcijskog postupka bit će javno objavljeni najkasnije 15. ožujka 2022. godine. Očekivani početak realizacije ugovorenih donacija je 01. travnja 2022. godine, a krajnji rok za njihov završetak je 31. prosinca 2022. godine.

Ovaj se novi program partnerske podrške pokreće u okviru programa "Kultura zajednici“ Zaklade SOLIDARNA zahvaljujući donacijama Atlantic grupe, Montessori grupe UK i Ginger Sushija te pojedinačnih donacija građana i građanki.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 19.01.2022