Pozor, radovi! | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Pozor, radovi!

Izložba Attention, Work! udruge Stripburger prikazuje vizualno istraživanje posvećeno radu, aktivnosti koja oplemenjuje i daje smisao svakom ljudskom biću.

11.12.2015 - 29.12.2015 , Zagreb - Galerija SC-a

David Krančan, Crna garderoba

Otvorenje izložbe STRIPBURGER: Attention, Work! / Pozor, radovi! održat će se u petak, 11. prosinca, u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 29. prosinca, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Rad jača tijelo i um, kao što poslovica kaže, no također omogućuje kapitaliziranje ljudske snage i znanja u sustavnom obliku. To može dovesti do depersonalizacije i bezobzirnog iskorištavanja, namijenjenog isključivo povećanju dobiti. Rad također može dovesti do preopterećenja, iscrpljenosti i stresa. Između tih dviju krajnosti, izlošci brojnih autora  pretvaraju ovu multimedijalnu izložbu u konstruktivan i značajan temelj za dublje promišljanje o prirodi, smislu i značaju rada u suvremenom društvu.

Izložba je zamišljena kao pandan Stripburgerovoj međunarodnoj antologiji stripa pod nazivom Workburger. Tome je pridodana serija radova u drugim medijima koji zaokružuju poruku knjige. Marljivi umjetnici uspjeli su stvoriti seriju provokativnih kreacija koje isprepliću utopiju i zajedljivu kritiku. Duhovito se i ironijski propituje opće stanje suvremenog društva, posebice proizvodnje značenja kao njegove glavne pokretačke snage. Izložba, nadahnuta suvremenom zbiljom, prikazuje slojevitost manifestiranja tih sukoba, pokrenutih nerazmjerom između stvarne vrijednosti i priznate ocjene rada.

Ulaz je besplatan, a više o izložbi potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 09.12.2015