Praktikum kratkog filma | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Praktikum kratkog filma

Kinoklub Zagreb poziva zaniteresirane na prijavu za radionicu Praktikum kratkog filma koju će voditi redateljica Darija Blažević. Cilj radionice je da svaki polaznik/ca snimi vlastiti autorski kratki igrani film u trajanju od oko pet minuta.  

Tijekom prva 4 tjedna, polaznici/e će pisati scenarije prema zadacima voditeljice, te će o njima zajednički raspravljati u grupi. Scenaristički zadaci osvijestit će polaznicima bitne elemente scenarija za kratku igranu formu, te će tako izbjeći česte greške s kojim se suočavaju početnici, a istovremeno će osvijestiti kreativnost koja proizlazi iz ograničenja. Od polaznika će se zahtijevati otvorenost, fleksibilnost i konstruktivna analitičnost prema svom i tuđem radu. U radu treba poštovati ograničenja i uvjete koje postavlja voditeljica radionice, te naučiti pripremiti se za produkciju igranog filma u amaterskim uvjetima u KKZ-u. 

Kad se odrede scenariji koji će se snimati, polaznici/e će unutar dva tjedna s voditeljicom odraditi pripreme za snimanje, a snimanje će trajati dva dana. Svaki polaznik/ca imat će pola dana na raspolaganju za snimanje svog filma, te sudjelovati kao član ekipe na snimanjima ostalih polaznika.  Montaža će se odvijati u dva termina u grupama po dvoje polaznika uz prisustvo voditeljice, te individualno. Na posljednjem predavanju, gledat će se i raspraviti snimljeni filmovi, te evaluirati radionica. 

Voditeljica radionice Darija Blažević završila je studij režije na Filmskoj akademiji u Beču i Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dopredsjednica je Kinokluba Zagreb i voditeljica umjetničke organizacije Kadromat, gdje djeluje kao producentica. Autorica kratkometražnih filmova Kartograf, Indonezija, Srami se i Zubi. 

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivaciju, uz kratki scenaristički zadatak: opis tri različite filmske situacije u kojima se mogu naći dva lika u uredskom interijeru. Prijave se šalju putem maila

Rok za prijavu je 15. rujan.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 04.09.2019