Praznička zbirka | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Praznička zbirka

Odabrano je šest scenarija za omnibus Zagrebačke priče vol. 3 u produkciji Propeler filma.

  • A
  • +
  • -

Na natječaju za omnibus Zagrebačke priče vol. 3, čije je snimanje potaknuo uspjeh prvog i drugog izdanja u produkciji Propeler filma, odabrano je šest novih scenarija. 

To su Za tebe Danila Šerbedžije, Praznik demokracije Natka Jurdane, Praznik rada u Susedgradu Ivana Salaja, Na Tri kralja Vlatke Vorkapić, Goranova ulica Matije Vukšića i Tako nekako Jasne Žmak.

Čak dva kratka filma iz prvog omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dva prestižna filmska festivala. Ciao Mama Gorana Odvorčića uvršten je u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Žuti mjesec Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Njihovim stopama krenuli su i filmovi iz Zagrebačkih priča vol. 2 čiji je Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza ponosni vlasnik nagrade ARTE na Filmfestu u Dresdenu te glavne nagrade na Vox Feminae festivalu, dok je Mucica Alda Tardozzija na 11. Tabor Film Festivalu osvojio posebnu nagradu žirija, a na 22. Danima hrvatskog filma Zlatnu uljanicu Glasa koncila.

Na natječaj za vol. 3 pristiglo je 70 scenarija, a među mnoštvom sjajnih priča i ideja selekcijska komisija imala je vrlo težak zadatak odabrati samo njih šest koji će činiti novi omnibus na temu praznici/blagdani.

Omnibus bi trebao biti realiziran tijekom sljedeće godine, ovisno o rezultatima natječaja Grada Zagreba i HAVC-a. Više potražite na službenoj stranici omnibusa.

Izvor: Propeler film

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.09.2013